Food Safety & Quality Engineer

Ardooie
Back to overview

Dicofoods (tot voor kort Dicogel en Begro) is een diepvries groentenbedrijf met hoofdzetel te Ardooie. Samen met het bedrijf Westfro (eveneens diepvries groenten) en Roger & Roger (producent van oa Croky aardappelchips) maken ze deel uit van één familiebedrijf. Dicofoods en Westfro produceren en commercialiseren  diepgevroren groenten, groentenmengelingen, fruit, aardappelen en kruiden voor klanten in de retail, foodservice en de industrie. Vandaag realiseren zij gezamenlijk een omzet van ca 165 mio euro met 450 enthousiaste werknemers. In het seizoen kan het aantal werknemers nog sterk toenemen.

De kwaliteit voor de drie groentenbedrijven wordt centraal aangestuurd. Vandaag wensen wij ons team te Ardooie te versterken met een Food Safety & Quality Engineer (m/v)

Doel van de functie:

In deze boeiende rol ondersteun je onze Group Quality Manager op vlak van Quality Assurance voor onze drie productie sites.

Kerntaken:

 • Als FS & Q Engineer zal je onze Group Quality Manager vooral bijstaan bij het uitwerken van manuals, procedures, werkinstructies, …

  In functie van jouw ervaring word je mee betrokken in het voorbereiden en uitvoeren van externe audits.

  Na een inwerkperiode word je de HACCP coördinator en ga je de HACCP plannen mee opstellen en onderhouden conform IFS/BRC standaarden.

  We verwachten dat je tevens graag op de vloer aanwezig bent voor het uitvoeren van terugkerende inspecties (vb. hygiëne, glas.. ) en interne audits.

  Uiteraard is continue kwaliteitsverbetering voor elke kwaliteitsmedewerker belangrijk. Je bekijkt hoe je vanuit jouw rol hier actief kan aan meewerken.

  Gezien we actief zijn in de voeding is ook Food Safety een belangrijke drijfveer. Je bent constant alert voor situaties waar we de voedselveiligheid kunnen verbeteren.

  Samen met jouw collega FS & Q Engineer vorm je een tandem maar tevens ook een backup om eventuele afwezigheden op te vangen.

Profiel:

 • Voor deze interessante rol zijn we op zoek naar een enthousiaste medewerker met minstens een Bachelor niveau.
 • Je kan reeds een eerste ervaring in kwaliteit voorleggen.
 • Onze Group Quality Manager zal jou coachen in jouw verdere ontwikkeling.
 • Je bent sterk in communicatie (ook geschreven) en werkt graag en vlot met de gangbare software programma’s.   
 • Vooral jouw dynamiek en zin voor verantwoordelijkheid zijn voor ons belangrijk.
 • Je bent analytisch ingesteld en tegelijkertijd resultaatsgericht.  
 • Als familiaal bedrijf zijn ook pragmatisme en een no nonsense mentaliteit belangrijke eigenschappen.
 • Talenkennis is belangrijk (E/F).

Aanbod:

Wij bieden jou een functie in een Belgisch familiaal bedrijf in volle ontwikkeling. Je komt terecht in een leuke sector, nl. de voeding. Je krijgt de ruimte om te ondernemen en mee te werken aan de verdere groei van ons bedrijf. Je kan bovendien rekenen op een competitief salarispakket.

Application form

Personal information
Profile
Upload file
One file only.
10 MB limit.
Allowed types: pdf, doc, docx.