Food Safety & Quality Engineer

Ardooie
Back to overview

Dicofoods (tot voor kort Dicogel en Begro) is een diepvries groentenbedrijf met hoofdzetel te Ardooie. Samen met het bedrijf Westfro (eveneens diepvries groenten) en Roger & Roger (producent van oa Croky aardappelchips) maken ze deel uit van één groot familiebedrijf. Dicofoods en Westfro produceren en commercialiseren  diepgevroren groenten, groentenmengelingen, fruit, aardappelen en kruiden voor klanten in de retail, foodservice en de industrie. Vandaag realiseren zij gezamenlijk een omzet van ca 160 mio euro met 350 enthousiaste werknemers. In het seizoen kan het aantal werknemers nog sterk toenemen.

De kwaliteit voor de drie groentebedrijven wordt centraal aangestuurd. Vandaag wensen wij ons team te versterken met een Food Safety & Quality Engineer (m/v).

 

Doel van de functie:

In deze boeiende rol ontwikkel je een dubbele verantwoordelijkheid. Enerzijds ondersteun je onze Group Quality Manager op vlak van Quality Assurance. Anderzijds stuur je de Quality Controllers aan en ondersteun je hen waar nodig.

Kerntaken:

 • Als FS & Q Engineer zal je onze Group Quality Manager bijstaan bij het uitwerken van manuals, procedures, werkinstructies, … op basis van de werkmethodieken op de werkvloer conform onze ACS/IFS/BRC standaarden. In functie van jouw ervaring word je mee betrokken in het voorbereiden en uitvoeren van externe audits. We verwachten dat je veel op de vloer aanwezig bent voor het uitvoeren van regelmatige inspecties (vb hygiëne, glas.. ) en interne audits waarbij Food Safety jouw belangrijkste drijfveer is.

  Als Site QC ben je verantwoordelijk voor de praktische implementatie van eisen uit commerciële en klanten standaarden. Van zodra je de verantwoordelijkheid aankan, stuur je het lokale QC team van de site Begro aan. Je coacht onze ploegchefs en operatoren op de werkvloer op vlak van kwaliteitsprocedures en best practices. Je blijft de vinger aan de pols houden door het dagdagelijks opvolgen en afhandelen van eventuele (klanten)klachten. Je volgt de interne non conformiteiten op en werkt de corrigerende en preventieve acties uit.

  De combinatie van het praktische op de werkvloer en het meedenken aan continue verbetering van het kwaliteitssysteem zorgt ervoor dat je samen met je team dagelijks streeft naar continue kwaliteitsverbetering conform ACS/IFS/BRC standaarden.

  In deze rol rapporteer je aan de Group Quality Manager.

 

Profiel:

 • Voor deze interessante rol zijn we op zoek naar een enthousiaste Master in de biowetenschappen of Bachelor Agro-industrie
 • Je kan reeds een eerste ervaring in kwaliteit voorleggen. Onze Group Quality Manager zal jou coachen in jouw verdere ontwikkeling.
 • Aanwezigheid in productie spreekt jou sterk aan. Je hebt graag voeling met de praktijk.
 • Vooral jouw dynamiek en zin voor verantwoordelijkheid zijn voor ons belangrijk.
 • Je bent analytisch ingesteld en tegelijkertijd resultaatsgericht.  
 • Als familiaal bedrijf zijn ook pragmatisme en een no nonsense mentaliteit belangrijke eigenschappen.
 • Talenkennis is belangrijk (E/F).

 

Aanbod:

 • Wij bieden jou een functie in een Belgisch familiaal bedrijf in volle ontwikkeling. Je komt terecht in een leuke sector, nl. de voeding. Je krijgt de ruimte om te ondernemen en mee te werken aan de verdere groei van ons bedrijf. Je kan bovendien rekenen op een competitief salarispakket.

Application form

Personal information
Your preferences
For which city would wish to apply? *
Profile
Upload file
One file only.
10 MB limit.
Allowed types: pdf, doc, docx.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.